Min tanke...

Min tanke med bloggen är att visa er läsare vad jag har för mig i skolan, och ge er lite tips  om hur ni ska ta hand om era tänder...

Så er första lektion kommer här:

Tandens uppbyggnad


Mun hålan =D


Här ser ni var vi känner av smaker på tungan!


Så här heter varje tand. 

TÄNK på att INTE borsta tänderna för ofta eller borsta för hårt. 2 ggr dagligen räcker. För risken är att ni sliter på emaljen det är den som skyddar mot karies (hål i tänderna). Kom även ihåg att emalj är något man aldrig kan få tillbaka! Även tandköttet slits efter varje borstning!

När ni borstar tänderna ska ni tänka på att applicera tandkrämen lite överallt i munnen. Skölj tandborsten i varmt vatten så stråna blir mjuka. Och börja gnugga varje tand, glöm inte bakom tänderna och tänderna längst in!!!

Använder ni fluor, är det onödigt att ta det efter tandborstningen( oftast finns det fluor i tandkrämen, och det är inte bra med för mkt fluor) ta det i stället på dagen efter en måltid. Eller så kan man tugga tuggummi med fluor.

2 cm tandkräm på tandborsten rekommenderas!

Och det viktigaste av allt  ANVÄND TANDTRÅD DAGLIGEN!!!!

Så var rädd om era tänder dom är viktiga!!!


Nu åter till filmen och mina gäster... 

So long =) !!!!
Tisdag!!!

Idag har vi fått lära oss hur man på bästa sätt tvätta sina händer med sprit. Fick även testa på att ha munskydd, skyddsglasögon och prova ut handskar! Jag kan ju säga att det är ju inte lätt att andas bakom munskyddet och det immar lätt för glasögonen, men roligt hade vi!
 
Vi gick igenom vad alla tänder heter, fick se hur det ser ut i ett barns mun.

   Mohahaha  så här växer tänderna på en 9 åring!
Nu har jag precis kommit hem från en Indisk restaurang i stan. Det var jätte gott!!! Så vi lär ju lätt åka dit fler gånger!!

  
Malin från Arvika
  
Maria från Göteborg

15.55 i morgon går tåget, är framme i Göteborg vid 18.20 så vid 21.30 är jag väl hemma i Skåne igen =)


Tillbaka i Mariestad

Helgen gick jätte fort =( men jag kommer åka hem till Tomelilla igen på onsdag! Jag kommer åka till Göteborg och sen bil med min brors flickvän hem till Skåne =) skööönt att få lite sällskap och att få åka bil!

Idag i skolan fick vi träffa en representant från TePe. Fick en hel låda med allt möjligt i. Massor av olika tandborstar, mellan tandborstar, tandpetare, tungskrapa mm.. Snart kommer min älskade Ruuh hem! Idag har hon varit hos min hyresvärd Petra =). Hon har också en jack russell =)

Idag har min granne tagit hit sin hund, så kanske senare ikväll ska dom få leka ute på fotbollsplanen!!

Nä nu åter till studierna!!

Ps Ruuh Väger 4 1/2 kg... hon börjar bli en stor flicka nu =)

Bokat!

Nu är hemresan bokad =) Åker imorgon 8.35 och är hemma 15.30!  =)

så vi ses imorn HJÄRTAT & Lillstrumpan =)  

Här får du Johanna ngt som kanske uppmuntrar nu när du läser att jag ska hem PUSS på DEJ!!

  pyssHEEEEEEEEEEj =)

Idag har det varit en toppen dag =) Idag när jag kom till skolan så såg jag vår nya tjej, som har fått chansen att börja hos oss, för 3 st dök inte upp i måndags! Hon heter Maria och är en trevlig tjej från Göteborg! 

På fredag börjar en till tjej, men då är jag förhoppningsvis i TOMELILLA!!!! ÅHHhhh va skönt det ska bli att komma hem till min egen säng =) Och TACO står på menyn, för jag e så sugen på just det!!!

Slutade 15.15 idag, sen var det rätt in till stan för att hämta Ruuh! Och där stannade jag på en kopp te hos Mirre! Hon e så snäll som ta hand om Ruuhan när jag är i skolan =)Kom hem vid 6 tiden, och då träffa jag på ngr som bor i min korridor, trevliga tjejer! =) Så nu börjar man äntligen lära känna lite folk =)

Nu har jag precis ätit en kebab pirog från pizzerian, ska försöka göra lite läxor som ska vara färdigt om ngn vecka! I morgon har vi självstudier hela dagen, men på utsatt tid kan man få handledning av lärare om man vill det. Så jag kommer åka till skolan, så man kommer en bit på vägen med uppgifterna!


trött

Idag har d varit en lång dag!! vi gick igenom lite om hygien idag när vi väl hade en vanlig lektion. Så vi prata lite om olika bakterier i kroppen. vet ni var vi har som mest bakterier???? Jo det ska jag berätta för er, armhålan mår bakterierna  som bäst, i näsan och i munnen trivs dom också!!! *URK*

Vi fick odla våra egna bakterier, ska bli kul att se hur mkt bakterier min ring har, elr Åsas örhänge och en penna har!

  


Jag och min grupp var och besökte folktandvården i kväll, där fick vi en liten rundvisning! fick se rummen, instrumenten, fick framkalla var sin egen bild *wiihhooo*. Man behöver inte vara rädd för att det ska finnas bakterier på en tandläkarklinik... allt blir rengjort efter var patient.. alltså allt på rummet! Det är så mkt nytt man tar in, men det är väldigt spännande! Får berätta mer om detta en annan dag... är som sagt jätte trött!Ruuh är super duktig på att åka cykelkorg =)

MITT RUM!

Kolla längre ner på bloggen, där hittar ni mitt studentrum!Skola & schema!

Ja då var det första skoldagen idag! Det gick jätte bra! Och mina klasskamrater.... ja jag får återkomma med det... tills jag har fått en bild över hur jag egentligen tycker!

Min ÄLSKLING HAN är UNDERBARAST! Som han har hjälpt och grejat för mig alla dessa dagar!!! kändes tomt när han åkte.. så Ruuh och jag tog en tur i skogen.. för att komma på andra tankar! Men sån tur e så får jag se honom på fredag igen =)

I morgon börjar allvaret! Men jag är taggad som attans! Kurserna låter jätte intressanta, så jag vill bara komma igång NU!!!

Nä nu ska vi lägga oss på latsidan o zappa på alla kanaler jag har ( kanal 1,2,4 och 6 wiihhooo ) =( så ni behöver inte berätta för mig om jag missar något kul på de andra kanalerna... =( *snyft CIS*...... 

Jag har fått VÄRLDENS bästa schema =) 

så här ser det ut:

Vecka 4
Tisdag: 8.30-15.15,  17-19.30  onsdag: 8.30- 13.30  Torsdag: självstudier 8.30- 9.45, 12.30-13.30  (men en lärare finns på plats, så jag kommer gå dit) Fredag: självstudier!!

Vecka 5 Mån: 9.30- 15.15, tisdag: 8.30- 15.15, ons: 8.30- 14.30, tors: självstudier, Fredag självstudier.

vecka 6: mån: självstudier, tisdag: självstudier, men läraren finns på skolan, så då ska man ju gå dit = Ons: 8.30- 11.45
tors: självstudier, fredag: självstuider

vecka 7: mån: självstudier, tis: 8.30- 15.15, ons: självstudier, tors: självstudier, fre: självstudier

vecka 8: mån självstudier, men läraren finns på plats 8.30- 9.45, 12.30- 13.30, tis: 8.30- 15.15, ons: självstudier, tors: självstudier, fre: självstudier.

vecka 9: mån 12.30- 13.30 TENTA!! =S tis: 8.30- 15.15, ons Självstudier, torsdag: LEDIG, fre: 8.30- 9.45 Utvärdering

vecka 10- 15 GÅR JAG PÅ PRAKTIK!!!!!  =)

See yaaa =)GÖTAKANAL!!!!


SÖTNOSAR!!!så här bor jag =)

    

  Här en bild på hathyllan som Peter Älskling byggde till mig!!! 


Hoppas att ni nu kan få er en bild över hur här ser ut!!!

Johanna & Therese ser ni julklapparna jag fick av er?? Caroline böckerna jag fick av dig står så fint i bokhyllan =)

SNÖ =(

I natt har det snöat!!!!! Jag gillar inte snö!!!  =(


Örebro!

I går kväll gick vi till en restaurang som heter Buffalo. *MUMS' vad det var gott men lite dyrt!!! Caroline: ajolin där var så fruktansvärt god. att jag bad att få en balja, som jag kunde dippa allt i, något för dig med tror jag!! =D

    
Buffalo plankstek & Buffalo grillspet

Sen fick vi skynda oss hem, för vi vågar inte låta Ruhhan vara hemma alldeles för länge själv. Men hon är så duktig, hon har sovit var gång vi kommit hem! *stolt mamma*

Väl hemma korka vi upp cider/ öl o mös framför tvn. När klockan börja närma sig 22.00 bestämde vi oss att bli hemma, för fy vad trötta vi var. utgången får bli en annan gång! Kanske när Johanna kommer ner =D

Närmaste IKEA ligger i Örebro, och jag ville så gärna åka dit. med lite övertalning så satte vi klockan på ringning, och 9.30 idag begav vi oss.

Bredvid ikea låg ett köpcenter, som vi så klart behövde besöka =) Peter hitta ett par jätte fina jeans =)
Och så hitta vi fräcka dörrmattor som kanske hade passat hemma hos någon av våra föräldrar =P Thihi...

  

har haft lite svårt att få fram 2 bilder, kommer kanske upp en annan dag, men vi körde över Götakanal, d var lite nostalgiskt.
Tanken är att vi ska ta en promenad med min cykel.. hur låter d... men jag måste öva med att ha Ruuh i cykelkorgen... och så tänkte jag vissa genvägen till skola... vi får se om vi orkar det. Apropå skola, Imorgon klocka 12 börjar jag =)

Har glömt att berätta att i min korridor bor bara jag och en kille än så länge, Han är jätte skum. =S, En tjej flytta in i går, men henne har jag inte lyckats stötta på än, och hon bor på våning 2(och jag då på våning 1). 
När jag var på väg ut i morse, så såg jag att en bil stod bredvid vår, ohh tänkte jag ännu en som har flyttat in =), men ju närmare jag kommer ser jag att någon sitter inne i den o STIRRAR... iiiihhhh vad läskigt. När vi sen skulle köra så sover människan i bilen, rörde inte en min när vi startade =S, men väl hemma igen, så är bilen kvar men TANTEN (tror jag att det var) inte kvar!

kanske i mitt nästa inlägg, kommer jag visa mitt rum!

Pussar & kramar till ALLA mina nära o kära 

/ Peter, Katha & Ruuh!!!!spökstaden?!Igår skulle vi hitta en restaurang som inte serverade pizza, och det hittade vi också! Men alla var tomma, inte en enda gäst, bara serverings personal!!!! Så det slutade med att vi tog drive in på Mac Donalds =S Ikväll ska vi göra ett nytt försök!

Idag har vi inte gjort så mycket. Peter hade hittat ett fik som han ville äta frukost på! Väl inne på cafét var det full proppat med folk, man fick slå sig fram för att lyckas kunna få tag i en kölapp, men det var de värt, för gott var det!

Vi tog en runda på stan, o kolla utbudet. Inte mycket att hurra för =( Men jag har hittat en hund affär som man kan köpa lite lördags godis till Ruuh =)

Väl hemma igen tog vi Ruuhan på en skogspromenad! skogen ligger bara ett stenkast från min dörr =)

Jag har fått upp alla mina kläder  FINALY!!! så nu är allt på plats! 

Här är väldigt kallt ungefär minus 5 grader. Hur har ni det där hemma?

Ikväll blir det nog ett besök på den lokala discot. Här finns 2 ställen att gå till, Stads Hotellet o Björnes. Har blivit informerad att det är Stads hotellet som är populärast!

Caroline- Jag ringer dig ikväll!!!

Johanna- Tur jag har dig, som förstår hur allt detta nya känns och stöttar mig!!!
MARIESTAD!

Jag lever... har bara inte haft tid att blogga!!! =)

Igår körde vi från Tomelilla 7.30 och vi var uppe 12.30, o då hade vi 2 stop på vägen för lilla Ruuh behövde röra på sig! Hon var jätte duktig hela resan.

Väl framme blev jag visad till min rum. Jag skulle vilja se min egen min när hon öppnade dörren till mitt rum.... jaha sa jag nog, o tänkte shit vad litet... här får ju knappast jag plats!!!! Så jag fråga om man skulle bara kunna få se ett av de större rummen! Dom är ca 3 kvadrat större och det är mkt om man jämförde med det lilla rummet som är ca 12 kvadrat. Peter fråga om det möjligen gick och byta till ett större rum, visst om 8 dagar gick d, för där var två damer som skulle hyra dessa rum. Det var ju inte så mkt mer att göra åt det, så jag fick ta det lilla rummet och vänta tills damerna hade flyttat!

Peter och jag gick en runda här i "parken" som dom kallar det, det ligger en skola för trädgårdsmästare och hantverkare, ett dagis, ett bageri, en ANSTALT, En rätt så stor sådan =S, ett bad hus, en galleria och tydligen en liten loppis butik... finns säkert mer saker här som jag inte vet om!

Tillbaka till bilen för att börja få fram städ grejorna, för rummen var ju inte precis städade. Kommer Petra tillbaka, hon tyckte det var synd att vi skulle behöva trängas i det lilla rummet så hon gav oss det större rummet så att en av damerna fick ta det lilla, fyyyyyyy f*n vad glad jag blev. Och jag fick välja vilket rum jag ville ha =) 

Hela dagen gick nästan åt att städa rummet, vi körde till Jysk och köpte dörrmatt, en bokhylla, lite korgar och värme ljus. Peter byggde en hatthylla till mina jackor. 

Vi rev ner gardinerna, lampor och annat skit som satt uppe, så nu ser det faktiskt helt okej ut! Detta huset har varit ett gammalt hotell innan, så möblerna är från då, så jag har fina "hotell fåtöljer" i gammalt stuk och ett gammalt skrivbord! 
Allt är upp packat förutom mina kläder =S det tråkigaste... Får ta tag i det imorgon!

Vi har precis kommit hem från stan, köpte lite godis, sprit och annat smått och gott!! Innan i dag var jag och träffa ruuh`s dagmamma, en jätte gullig tjej på endast 28 bast =) som ska börja ta han om Ruuh med start på tisdag! Hon visa mig även en genväg till skolan, och tur var det för annars hade det varit en jäkla omväg som jag hade tänkt cykla!

Pizzerior finns här gott om, åt pizza igår och pizza till lunch idag, så förhoppningsvis hittar vi en restaurang ikväll med med kött, potatis och sås.... återstår att se...Ruuh hjälper till att packa!


Ruuh sov gott i bilen!!


Peter BABY 26 år IDAG!!!För 1 år sen fira vi honom så här =)    Ikväll kommer det bli lite födelsedags firande, sen hem o packa det sista... så nästa gång vi hörs, är jag i MARIESTAD =S


schema

Fick mitt schema idag... det ser jätte bra ut =)

ikväll kommer Alexandra o hennes lilla Alfons!!! =)


                                                           Alfons
                                                      

Barnvakt!

Ska träffa en tjej på fredag som troligen blir Ruuh´s dagmamma! Vi har bokat träff på fredag utanför "Bagarn", som ska ligga precis vid mitt boende!! PERFEKT, då har man inte långt till nybakat bröd =) Sen ska hon vissa oss runt, var hon vill öppna hunddagis och rundan i parken/ skogen!Mitt boende!

Huset


Mitt rum kan se ut så här... med lite piff så ska det nog bli bra!


korridor 


samlingsrum 


samlingsrum

4 dagar kvar i Tomelilla!!!

Nu har våra gäster gått.... och vi sa HEJDÅ.... =S NU börjar jag inse att jag ska åka =S Har  lite panik över att jag ska behöva packa på allvar!! 

GLÖM INTE MÖSSAN!!!!

har man ingen mössa blir man förkyld
är man förkyld så blir man troligen hes
är man hes måste man viska
den som viskar han ljuger
ljuger man åker man i fängelse
i fängelset börjar man troligen knarka
knarkar man så dör man
så glöm förhelvete inte mössan!

 GNÄGG!!!

=S

Usch vad d kittlar i magen, jag blir mer o mer nervös över flytten, är rädd att jag ska glömma något, att jag inte ska få plats med alla mina grejor, hitta en bra barnvakt och det viktigaste av allt, att jag kommer trivas i min klass o i mitt lilla studentrum! 

Igår var d en mycket trevlig kväll =) var o käka på Stora hotellet med Peter, svärföräldrarna och familjen Bromans. Efter det blev jag av släppt hos Therese, vi blev ett par tjejer där som tog ett par cider för att sedan ta en runda ner om den berömda celtic baren! Kvällen blev lyckad med andra ord =)

I morgon ska vi fira Peter att han fyller 26 ÅR =), fast hans riktiga födelsedag är den 14 januari, men hur kul är det att fira det en onsdag =S. Så imorse for man till ICA o handla allt för vår middags bjudning, och lilla Ruuh var hemma alldeles ensam för första gången. Man var allt lite orolig över vad hon hade för sig där hemma, men när vi kom hem så låg hon och sov på dörrmattan. Hon är så söt vår lilla bebis =). 

Jag har även hunnit ta en härlig runda med Gazmon i skogen =) skönt att det har blivit plus grader igen! 

Annica kom på besök idag =) vi hann både med en fika och en promenad i skogen =)

Nu är man slutkörd, så snart blir d  pizza o filmtajm =)

Hoppas att d blev ett lite roligare inlägg denna gången... eller vad tycker du Johanna =)??

Ha en fortsatt trevlig helg!!!!Ned räkningen fortsätter...

Vilken skön slöedag det har varit idag =)

Have a nice evening everyone!!!!
1 VECKA KVAR!!!

Nu är det bara en vecka kvar tills jag flyttar till Mariestad. 


Lite bilder från imorse när Therese och jag var på stranden o promenerade!

Hemms hos Johanna..

Första inlägget...
Sitter här och försöker få igång en blogg (som Johanna tjatar om)...
Här kan ni följa mig och Ruuh undertiden vi bor i Mariestad.
I två år kan ni följa mig och min utbildning till tandsköterska!
Enjoy! =)

Peter, Ruuh och Jag!
Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0