Gott Nytt År!


Kompisar <3

*

GOD JUL.

*
*
*

KTR

Om vädret tillåter ska Celest på kontroll hos vet idag.
*
*

Bilder + Rapport.

*
*
*
*
*
*
Rapport till hästägare.
Operation/ åtgärd: stående flap- operation av vä bihåla, lokalbedövning och sedering. Lokaliserat hårt luktande var och nekrotisk chonchal ben i ventrala chonchal sinus. Detta bekräftar misstanke från röntgen. Rensat upp bihåla, öppnat stort dränage till näshålan genom ventrale chonchal sinus. Lindrig normal blödning. Sköljt grundligt, sytt flappen på plats, stalpet och sytt huden.
*
Instruktioner/ eftervård: Fenylbutazon pulver 1 påse 2ggr/dag i 14 dagar, ges i munnen. Hippotrim till 600 kg 2ggr/ dag i 5 dagar, ges i munnen. Ett visst näsflöde kan förväntas de närmaste 2-3 veckorna samt små klumpar av gammalt blod och små bitar som lossnat av nekrotiskt ben. Hästen kan också droppblöda från näsan de närmaste 2- 3 dagarna. Metallsygn tas bort med metallklipistång (bifogad) och vanliga stygn manuelt om 14 dagar. Boxvila i 2 veckor. De följande 3-4 veckorna kan hästen gå i liten hage och skrittas för hand.
*
Återbesök: Återbesök för kontroll av såret samt planering av vidare rekonvalescens rekomenderas hos vet U Neu om ca 2 och 6 veckor.
*
Konklusion/ Prognos: Bra prognos för full atletisk funktion.

HEMMA!

*PUH* Jag e helt slut... Celest är hemma och hon ser ut som Frankenstein, Stackars min fina prinsessa =(. Nu ska jag sussa och om jag hinner kommer upd + bilder i morgon om vad som kommer hända framöver....

Klar

Nu är hon färdig op. Jag har inte fått träffa henne men allt ska ha gått bra. Det dröjer lite till innan jag får se henne.

Op

Nu ska dom börja operera henne...

Väntar...

Nu går jag bara & fördriver tiden. Har varit på hööks & köpt presenter till Celest. Det ända jag har fått veta är att hela pannan ska öppnas på henne... Skriver mer så fort jag vet ngt!Tack Nickan :-) & sänder en BAMSEKRAM till dig.

=(

*
I morgon 11.00 är Celest & jag på ATG hästklinik i Malmö... Hon ska opereras....
Som ni har kunnat läsa så har Celest varit sjuk, hon fick penicillin och jag trodde att nu var allt lugnt. Vi var i väg på tävling och Celest kändes off. Hon gjorde bra i från sig och gick nolla, men jag bestämde mig för att stryka mig i andra klassen och körde hem. Det gick två dagar sen kom infektionen tillbaka igen... iväg igen till vet och vi kom överens att hennes röntgen bilder skulle skickas till en specialist. För 2 veckor sen fick jag en operations tid och nu är det dax i morgon.
Celest har en stående infektion vid bihålan som inte kan tömma sig, hon kan stå med en väldig huvudvärk pga denna infektion. Så vet ska öppna upp ett titt hål (nära bihålan) för att sedan öppna upp infektionen (2 fingrar stort), spola rent och sen ska förhoppningsvis allt bli normalt igen. Vet ville även varna mig att när han väl öppnar upp henne så vet man aldrig vad man kan hitta, men allt tyder på att det är en stående infektion.
Jag vill bara att det ska bli fredag för då har jag fått många svar och hon står tryggt hemma i sin box!!!
*
Upd kommer under hela torsdagen om min iPhone vill som jag...

VINTERLAND!

*
*
*
*

denna spelas om om om igen... I LIKE!!!!!!

*
.....är det bara jag som tycker att det låter lite ABBA !!!!!????? =D

RSS 2.0